BB or CC cream?

bb cc dd cream

When the big beauty brands started to sell BB creams I thought ‘That’s it! The beauty industry cannot beat it’. We all know their strengths: they are not as heavy as foundations, they moisturize and cover the flaws of our skin at the same time, and so on.

Amikor a nagy beauty márkák elkezdték a BB krémjeiket árulni, azt gondoltam ‘Ennyi! A szépségipar ezt már nem tudja überelni’. Mind ismerjük a BB krémek erősségeit: nem olyan nehezek, mint egy alapozó, hidratálnak, ugyanakkor elfedik bőrünk egyenetlenségeit, és így tovább.

First I tried the Garnier BB cream but it was only okay. I could not wear it without powder, it was a bit heavy and its colour did not really match my skin either. After that I found the L’Oréal Paris Nude Magique BB cream. I loved the smart micro-pigment capsules, it is really magic. It was not heavy to wear, and its colour almost matched my skin but it did not moisturize enough.

nude magique

Először a Garnier BB krémet próbáltam, de épphogy elment. Nem tudtam púder nélkül viselni, kicsit nehéz volt és a színe sem igazán passzolt a bőrömhöz. Ezt követően találtam rá a L’Oréal Paris Nude Magique BB krémre. Imádtam az okos pigmentkapszulákat, tényleg varázslatos. Nem volt nehéz, a színe is majdnem passzolt a bőrömhöz, de nem hidratált eléggé.

All in all, I liked the BB creams but I missed a bit the ‘perfect cover’ feeling that the foundations ensure. Well, until I found the CC cream. The Clinique CC Cream (with the Superdefense basis) to be precise. And you know what? It is perfect. It is not heavy, not sticky, covers perfectly, does not require powder above it and moisturizes my skin. Sounds like perfection itself, right? To be honest, I haven’t used it during summer yet, so I have no idea how it will function during the hottest days of summer but I am optimistic.

Untitled-1

Mindent egybevetve szerettem a BB krémeket, de egy kicsit hiányoltam a “tökéletes fedés” érzést, melyet az alapozók nyújtanak. Nos, mindaddig, míg rá nem leltem a CC krémre. Egészen pontosan a Clinique CC krémre (a Superdefense alapúra). És képzeljétek! Ez tényleg tökéletes. Nem nehéz, nem ragadós, tökéletesen fed, nem kell fölé púder és hidratálja a bőrömet. Ugye, hogy tökéletesnek hangzik? Hogy teljesen őszinte legyek nyáron még nem használtam, így fogalmam sincs mennyire fog működni a legmelegebb nyári napokon, de optimista vagyok.

There are so many BB and CC creams on the market, so check out this summary picture for some guidance and choose wisely. / Tengernyi BB és CC krém van a piacon, úgyhogy iránymutatásként csekkoljátok le ezt az összefoglaló képet és válasszatok megfontoltan.

bb guide

xoxo, E.

admin

3 Comments

  1. Koszi a tippet! Ezer eve keresek egy normalis kremet ami hidratal, fenyvedos es valamennyire fed is, de eddig az osszes bbvel befurodtem :(

    • Nekem eddig a Vichy Ideália BB volt a legnagyobb csalódás. Az vmi katasztrófa.

      • Én a LaRochePosay BB-jén akadtam ki a leginkább. Sajnos csak otthon, néhány használat után vettem észre, hogy az van a hátuljára írva, hogy “Avoid the eye area.”, ami egy krémnél amit az arcodra kensz elég HC komment.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük